Mellemøsten – kristent tv giver håb i krigszoner

Børnene her, i en syrisk flygtningelejr, havde ikke mistet deres gode humør, da de i 2014 fik besøg af SAT-7

 

Baggrund om Mellemøsten

Det er ikke let at være kristen i den arabiske verden. Kristne risikerer at blive forfulgt på grund af deres tro. Men den kristne tv-kanal SAT-7 bringer information, underholdning og håb til seks millioner arabiske seere. Selv i Iran, hvor præstestyret har forbudt paraboler, kan mindst 20 millioner iranere se satellit-tv. SAT 7 er en af tv-kanalerne og sender kristne nyheder og musikprogrammer, drama og børneprogrammer.

I dag har SAT-7 tre kanaler, som alle sender kristne programmer på arabisk 24 timer i døgnet: SAT-7 Arabic (der i 2008 havde 8,5 millioner seere) SAT-7 KIDS (den eneste kanal i den arabiske verden, der sender kristne udsendelser specielt for børn) SAT-7 PARS (kristne programmer på farsi til seere i Iran og andre persiske områder) Et kristent åndehul Kun en brøkdel af verdens godt 300 millioner arabere er kristne, og det kan være hårdt at være en del af en ikke-muslimsk minoritet i den arabiske verden. Langt fra alle kristne kan praktisere deres tro frit. Derfor er SAT-7, en af få arabisktalende kristne tv-kanaler i verden, blevet et åndehul for mange hårdt trængte kristne. Kanalen knytter seere tættere sammen på tværs af kulturelle og etniske grænser.

De tre mål med SAT-7 er:

  1. at hjælpe den spredte kristne befolkning i dens tro og at opmuntre den til at være et vidne om Jesus Kristus
  2. at give kristne i den arabiske verden mulighed for at se det kristne budskab forkyndt på deres eget sprog.
  3. at give seerne et balanceret kristent supplement til offentlig uddannelse og information Kanal for børn Den 10. december 2007 gik SAT-7 KIDS i luften – SAT-7s første kanal specielt tilegnet børnene.

Målet med børnekanalen er at nå en hel generation af arabisk talende børn. Programmerne vil inden længe også blive vist på internettet, hvilket er med til at nå ud til endnu flere børn i den arabiske verden.

Se mere om SAT-7 på deres hjemmeside: www.sat7.org. Hvis du vil se nogle af SAT-7's programmer kan du finde flere af deres kanaler på YouTube. 

Her kan du høre fra Claus Andersen hvordan SAT-7 arbejder.