Nyheder

 Besa Shapllo talte på årsmødet om tiden før kommunismens fald I Albanien, hvor bare det at nævne ordet Gud var forbudt

Årsmøde: Cuba afsløret som nyt projektland 

På årsmødet søndag den 24. marts i Karlslunde Strandkirke afslørede Aktiv Mission, at Cuba er udpeget som nyt projektland.

I april rejser konstitueret kontorchef Hans-Jørgen Knudsen og projektleder Ruth Cilwik til Cuba for at mødes med mulige lokale kirkelige partnere, som også har diakonalt arbejde i Havannas fattigkvarter. Og ambitionen er at komme hjem med en underskrevet samarbejdsaftale.

Det fortalte Hans-Jørgen Knudsen deltagerne på årsmødet søndag den 24. marts i Karlslunde Strandkirke, hvor han kom med en uddybende forklaring på, hvorfor Cuba er blevet valgt.

“Som søsterorganisation til Mission Øst har vi haft tradition for at arbejde i tidligere kommunistiske lande, og da vi kiggede på, hvilke kommunistiske lande, der er tilbage på den vestlige hemisfære, så faldt blikket på Cuba,” fortalte Hans-Jørgen Knudsen og tilføjede:

“Som et klassisk kommunistisk land er der ikke noget civilsamfund. Udover økonomisk støtte til den lokale kirkes diakonale arbejde ser vi derfor også muligheden for at bidrage med kapacitetsopbygning og en styrkelse af deres kompetencer. Nu er der religionsfrihed, så det man oplevede i Albanien i 1991 sker også stille og roligt på Cuba,“ forklarede Hans-Jørgen Knudsen.

Besøg fra Albanien

Og netop overgangen til religionsfrihed i Albanien var noget Besa Shapllo kunne fortælle mere om. Hun er landsleder for Mission Possible, som Aktiv Mission har støttet siden 1991, og deltog i årsmødet med sit team.

Bare det at nævne Gud under kommunismen var forbudt. Selv i udenlandske film blev ordet Gud ikke oversat, fortalte Besa Shapllo. Med kommunismens fald åbnede landet sig op, og siden 1991 har Mission Possible gjort et stort arbejde blandt børn og unge. Gennem mirakelklubber, aktivitetscenter og sommerlejre lærer albanske børn, at Gud vil dem og ønsker at give dem en bedre fremtid i det fattige land.

Som i Apostlenes Gerninger

Udover Albanien og nyheden om Cuba fik deltagerne på årsmødet også et overblik over resultaterne for 2018 og Aktiv Missions vidtforgrenede arbejde i forskellige lande.

Særligt tallene fra Indien er overvældende og ”det er som at træde ind i Apostlenes Gerninger,” fortalte bestyrelsesmedlem Kim Hartzner, der tidligere har besøgt Aktiv Missions lokale partner ASSI i Indien.

Blandt andet blev 1294 husmenigheder startet i 2018. 6620 mennesker er blevet efterfølgere af Jesus og 19449 har fået bibelsk lederskabstræning.

I Rusland fik 2260 studerende det kristne budskab ind gennem rockmusik ved bandet Drusjki’s 20 koncerter på skoler og gymnasier. Derudover sang og prædikede bandet for 1618 personer i fængsler, rehabiliteringshjem og handicaphjem.

I Polen deltog 420 børn og voksne i workshops på korfestivalen 7xGospel - flere end 100 var med for første gang.

SAT-7 oplever stadig en stor vækst på de sociale medier. 1,7 millioner downloads alene på Youtube hver måned. Men satellit-tv er stadig relevant, for overraskende nok stiger brugen af satellit-tv også.

 

 


Støt Aktiv Mission via SMS og MobilePay

Nu er det blevet muligt at støtte Aktiv Mission via sms. Brug koden i duen herunder til at betale 100 kr til Aktiv Mission, det er en let og sikker måde at overføre penge.

Du kan også støtte via MobilePay på 37861. Skriv gerne navn og CPR nr. ved overførslen, så du kan få fradrag hos SKAT.

      

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig også vores nyhedsbrev på aktivmission@aktivmission.org, så du løbende kan følge med i vores arbejde.

Aktiv Mission på de sociale medier

Du har mulighed for at følge Aktiv Mission endnu mere på de sociale medier via vores YouTube kanal, hvor alle de seneste videoer bliver lagt op, samt på Facebook, hvor nyheder og øjebliksbilleder bliver lagt op.