Støt en kvinde som Margarita

Vækkelse i Cuba bæres af kvinder

I Havanas fattigste kvarter San Miguel bor Margarita. Hun er 58 år og mor til fire voksne børn og bedstemor til to.

Margarita har inviteret Aktiv Mission indenfor i hendes hjem for at fortælle, hvordan Gud gennem helbredelse har kaldet hende til at hjælpe andre kvinder. Med sin milde stemme byder hun os velkommen.”Tak for at I vil besøge mig”.

Vi sidder i hendes lille stue, og mærker freden i hjemmet, mens vi tryllebundet lytter til den spinkle kvinde. ”I 2012 blev jeg ramt af en alvorlig sygdom, der gjorde mig sengeliggende i seks måneder. En dag foreslog min niece mig at søge Jesus. Jeg bad intenst om Hans omsorg, og jeg fik den!”

Bed først til Gud

Margarita kigger på os gennem de runde brilleglas, mens vi spørger om hendes råd til mennesker i nød. Hun smiler og siger ”Bed først til Gud, så kommer alt det andet, du har brug for.”

Den evangeliske kirke i Cuba oplever vækkelse. I San Miguel har Jesus kaldet menigheden til at være lys og salt for enlige mødre og deres børn.
"Med støtten fra Aktiv Mission kan jeg nu undervise mine naboer i at blive syerske. På den måde kan de sikre deres børn ordentlig mad på bordet." siger Margarita med taknemlighed i stemmen.

Vil uddanne andre kvinder

Margarita har sammen med to andre syersker fra kirken stillet sig til rådighed i uddannelsen af andre kvinder som syersker. Mange kvinder er alene om forsørgerpligten, da deres mand enten er død, sidder i fængsel eller har forladt landet. Og Cuba mangler det tøj, som de nyuddannede syersker vil producere og afsætte på det lokale marked i San Miguel.

 

Donér

Giv en julegave og sæt cubanske familier fri i dag

Din gave bringer juleevangeliets glade budskab til fattige cubanske familier. 

Cubas fattigste har brug for bæredygtige løsninger, som udruster dem til selvforsørgelse og til at tage sig af forældreløse børn, mennesker med handicap og ældre.

150
Margarita med symaskine
Præsteparret i San Miguel

Om Aktiv Mission i Cuba

Aktiv Mission indgik i april 2019 en samarbejdsaftale med metodistkirken i Havannas fattigste kvarter San Miguel i Cuba. Her flyttede præsteparret Neubel og Yarley Aguilar Manresa til for 3 år siden. I dag fyldes kirken til bristepunktet under søndagsgudstjenesten, og omkring 130 mennesker i San Miguel kalder metodistkirken deres åndelige hjem.

Præsteparrets diakonale arbejde når især ud til forældreløse børn, der bor alene, handicappede og ældre, som ikke selv kan skaffe til føden og kræftramte børn på det nærliggende hospital. Omkring parret bidrager en gruppe på 15-20 ressourcestærke medlemmer med at løfte det sociale arbejde, som de med hjælp fra Aktiv Mission nu har suppleret med indkomstskabende aktiviteter.

Del denne side