Indiske kvinder

Indien

Hjælp Indiens forfulgte kristne

Det er svært at være kristen i et land som Indien, med over 80% hinduer er andelen af kristne kun på lidt over 2%. Der er stor forskel på de forskellige delstater hvor der generelt er flere kristne i det sydlige Indien og flere muslimer i det nordlige Indien. 

Missionærer i landet risikerer at blive forfulgt og straffet med fængsel. Flere præster er flygtet ud af landet af frygt for diskrimination, og flere kirker har oplevet angreb, afbrændning og voldtægt.

ASSI og Aktiv Missions samarbejde
Aktiv Mission har siden 2011 støttet Asian Sahyogi Sanstha India (ASSI), som blev grundlagt i 1996. ASSI har mange forskellige aktiviter som hjælp til børn som bor på togstationer, oprettelse af læringscentre hvor børn, unge og voksne kan modtage undervisning, besøg i fængsler, lederudvikling, opstart af husmenigheder og meget mere. Siden ASSI's start er godt 25 milioner blevet kristne og tusinder af husmenigheder er blevet startet. 

To indiske børn laver lektier
Lærer og elev på sykursus

Kaldt til at være Jesu disciple

ASSI har et holistisk syn på verden som betyder at møde mennesker i deres behov og hjælpe dem, og gennem denne næstekærlighed vise Guds kærlighed til det enkelte menneske. De fire grundsten ASSI arbejder ud fra er: 

  1. Pionerarbejde, hvor organistationen hele tiden søger at møde nye mennesker og skabe nye projekter, som kan være til gavn for udsatte befolkningsgrupper.
  2. Lederudvikling, hvor en ny leder vandrer tæt sammen med en erfaren og derved kan lære som føl. Udviklingen ses som en menneskelig process og ikke kun i at være leder om søndagen i kirken, men ligeså meget mandag til fredag i familien, arbejdet og med vennerne.
  3. Adgangsarbejde hvor de kristne møder de lokale ansigt til ansigt, fordi de har fået adgang til arbejdet. Dette gøres bl.a. gennem bønnevandringer og møde mennesker som har tillid til ASSIs medarbejdere og derved inviterer dem til at tage del i deres liv.
  4. Finde nøglepersoner som har fingeren på pulsen med enten et område, en befolkningsgruppe, et klassesamfund e.lign. som kan være med til at tale for en sag og gennem deres anseelse i samfundet skabe større opmærksomhed på de som har brug for hjælp i det berørte samfund.

Du kan på linket her se en kort video som giver et indblik i de Indiske husmenigheder som ASSI har været med til at starte. Hvis du ønsker mere information om ASSI projekter kan du klikke ind på deres hjemmeside og finde en yderligere beskrivelse af deres mange projekter: http://www.assilive.org/

Aktiv Mission støtter ASSI's mange projekter generelt, da vi har tiltro til, at der er en god ledelse i organisationen, som kun har indiske ansatte og mange flere frivillige. Derudover er Frikirken Hillerød partner med ASSI og støtter gennem Aktiv Mission et særligt projekt i det nordlige Indien efter de mødte Victor John i 2011. 

150
dkk

Indien

Flag Indien

20.593684, 78.96288

Donér