Præsteparret med sykvinderne

Cuba

Hjælp til Havanas fattigste kvarter

Aktiv Mission samarbejder med metodistkirken, som i dag har 470 menigheder og over 900 missionsstationer fordelt over hele øen. Vores opgave er at facilitere udviklingen og ledelsen af det diakonale arbejde, mens kirken selv vælger deres projekter. Denne ligeværdige dialog har banet vejen for sy-projektet, der leder kvinder og deres familier hen til Jesus.

Vi udvikler kurser i engelsk og opstart af egen virksomhed, som giver de unge og småbørnsfamilier bedre adgang til arbejdsmarkedet. Kirkens åndelige liv styrker vi gennem bibeluddeling, etablering af gospelkor og legetøj til søndagsskolen.

 

 

Margarita med symaskine
Præsteparret i Cuba

Sykurser styrker Cubas kvinder

I Havanas fattigste kvarter San Miguel vil Aktiv Missions partner Metodistkirken hjælpe kvinder ud af fattigdom og ind i en bæredygtig selvforsørgelse.

Mange kvinder er alene om forsørgerpligten, da deres mand enten er død, sidder i fængsel eller har forladt landet. I kan række disse kvinder en hjælpende hånd ved at støtte uddannelsen af syersker. Metodistkirken har en syersker blandt sine medlemmer, som står klar til at undervise andre kvinder i sit fag - i dag sidder 15 kvinder i et lille lokale og bliver undervist med hjælpen fra Aktiv Mission.

Cuba mangler stort set alt inden for beklædning, så der vil være stor efterspørgsel efter det tøj, som de nyud­dannede syersker vil producere. Afsætningen sker på det lokale marked i San Miguel, hvorfor der ikke er behov for markedsføring. Kvinderne vil inden for forholdsvis kort tid mestre faget så godt, at de kan starte deres egen produk­tion og salg.

Derudover når præsteparrets diakonale arbejde ud til fattige, mennesker med handicap og ældre, som ikke selv kan skaffe til føden. Omkring parret bidrager en gruppe på 15-20 ressourcestærke medlemmer med at løfte det sociale arbejde, som de med hjælp fra Aktiv Mission nu har suppleret med indkomstskabende aktiviteter.

Cuba

Flag Cuba

21.521757, -77.781167

Donér