Margarita

Cuba

Hjælp til Havanas fattigste kvarter

Aktiv Mission indgik i april 2019 en samarbejdsaftale med metodistkirken i Havanas fattigste kvarter San Miguel i Cuba. Her flyttede præsteparret Neubel og Yarley Aguilar Manresa til for 3 år siden. I dag fyldes kirken til bristepunktet under søndagsgudstjenesten, og omkring 130 mennesker i San Miguel kalder metodistkirken deres åndelige hjem.

Præsteparrets diakonale arbejde når især ud til forældreløse børn, der bor alene, handicappede og ældre, som ikke selv kan skaffe til føden og kræftramte børn på det nærliggende hospital. Omkring parret bidrager en gruppe på 15-20 ressourcestærke medlemmer med at løfte det sociale arbejde, som de med hjælp fra Aktiv Mission nu har suppleret med indkomstskabende aktiviteter.

 

 

Præsteparret i Cuba
Margarita med symaskine

I Havanas fattigste kvarter San Miguel vil Aktiv Missions partner Metodistkirken hjælpe kvinder ud af fattigdom og ind i en bæredygtig selvforsørgelse.

Mange kvinder er alene om forsørgerpligten, da deres mand enten er død, sidder i fængsel eller har forladt landet. I kan række disse kvinder en hjælpende hånd ved at støtte uddannelsen af syersker. Metodistkirken har tre syersker blandt sine medlemmer, som alle står klar til at undervise mindst tre andre kvinder i deres fag.

Cuba mangler stort set alt inden for beklædning, så der vil være stor efterspørgsel efter det tøj, som de nyud­dannede syersker vil producere. Afsætningen sker på det lokale marked i San Miguel, hvorfor der ikke er behov for markedsføring. Kvinderne vil inden for forholdsvis kort tid mestre faget så godt, at de kan starte deres egen produk­tion og salg.

Cuba

Flag Cuba

21.521757, -77.781167

Donér