Dreng i fattig bydel
Af Mette Schwartz 23. sep 2019 |

Den evangelikale kirke er i vækst på Cuba

Aktiv Mission var i april på Cuba for at indgå en samarbejdsaftale med en metodistkirke i hovedstaden Havana. Turen blev en øjenåbner.

Det kommunistiske styre på Cuba har givet friere tøjler til religiøse samfund. 

Derfor vinder troen frem blandt flere cubanere, og den evangelikale kirke er i vækst. Det var en stor overraskelse for den danske delegation.

”Den evangelikale kirke på Cuba vokser og er meget større, end vi havde regnet med og fylder angiveligt nu mere end 20 procent i kirkelandskabet. Den vækst er vi glade for nu at være en del af,” fortæller projektkoordinator Ruth Cilwik Andersen.

Ét med de fattige

Aktiv Mission fik kontakt til vores nye samarbejdspartner gennem Yosvany Torres, der driver en salsaskole i København, og hans kone Alicia.

Læs også artiklen om Yosvanys og Alicias møde med præsten Neubel Aguilar Manresa

Valget faldt på metodistkirken i den allerfattigste bydel i hovedstaden Havana, hvor præsten Neubel Aguilar Manresa rækker ud til mennesker med evangeliets gode nyheder, fødevarehjælp til fattige og støtte til kræftramte børn.

”Det var tydeligt for os at se, at familien fuldstændigt har overgivet sig til arbejdet blandt de lokale, og Aktiv Mission bakker nu op med et fast beløb hver måned”, fortæller Ruth Cilwik Andersen.

Danske dansere donerede

Med vores relation til det danske salsamiljø i København har Aktiv Mission også fået en ny målgruppe for støtte til Cuba som projektland. En gruppe danske salsadansere var nemlig for nylig på Cuba med Yosvany Torres og afleverede en donation med fødevarer til metodistkirken.

“Et rørende møde mellem præsten og danserne, som krydsede hjerter og veje på smukkeste vis i kærligheden til øen, cubanerne og livet. Og det er jo præcis den vej missionen skal ud af,” fortæller Ruth Cilwik Andersen begejstret.

Cuba

Befolkning
11.333.483

Donér