29. okt 2020 |

Kirken vil bryde den sociale arv i San Miguel

CUBA: I Havanas fattigste kvarter San Miguel arbejder vores partner Metodistkirken målrettet på at bryde den sociale arv. Hjælp til udsatte børn og iværksætteri skal bane vejen. 

I børns øjne stråler den umiddelbare glæde ved livet og forventningen om, at deres forældre sørger for dem. I San Miguel er de voksnes ansvar for børnene imidlertid vanskeliggjort af en historisk økonomisk nedtur, hvor covid-19 krisen lige nu skubber mange cubanere ud i ekstrem fattigdom.

Gud kom hvor der intet håb var

Luba har i årevis været fanget i et misbrugshelvede. Et håbløst liv i ruiner, hvor hun også mistede forældreretten til datteren. En koncert med Drusjki blev vendepunktet.

Livet stråler ud af Lubas øjne, mens hun fortæller om Guds genoprettelse i hendes liv. I januar blev hun færdig med sit rehabiliteringsforløb på centeret Nyt liv. Her bor hun stadig i dag, hvor hun nu hjælper til med praktiske gøremål.

Covid-19 øger uligheden

Covid-19 skelner ikke mellem rig og fattig, men hvor har krisen dog vist os den store ulighed i vores verden, når det kommer til adgang til mad og beskyttelse. 

Mens vi herhjemme i Danmark under nedlukningen kunne arbejde hjemmefra, handle ind og søge økonomiske hjælpepakker, er virkeligheden en helt anden i Indien og Cuba. 

Bodil Kornbek er ny formand for bestyrelsen

"Jeg glæder mig til samarbejdet. Bodil Kornbek er en kvinde med holdninger og mange idéer, samtidig med at hun er lydhør overfor andres meninger,” lyder det fra generalsekretær Ruth Cilwik. 

Aktiv Mission valgte på generalforsamlingen den 29. april ny bestyrelse. Den har nu konstitueret sig med Bodil Kornbek i formandsrollen, som i øvrigt også er helt nyt medlem i bestyrelsen. 

Missionær i Krakow i en coronatid

Ligesom i Danmark valgte Polen at lukke alt ned på grund af corona. Den årlige koncert Gospel på Klippen blev aflyst. Men heldigvis dukkede en alternativ idé op, fortæller Lea Kjeldsen.

Formiddagen den 11. marts glemmer Lea Kjeldsen ikke. Den polske statsminister og sundhedsministeren bekendtgjorde, at Polen lukkede ned og det var øjeblikkeligt.

“Jeg skulle have været til korøvelse om aftenen, men det kom jeg selvfølgelig ikke,” fortæller Lea

Vi vil være Danmarks missionskatalysator

“Med en ny vision har vi sat retningen for, hvordan vi sammen med vores partnere i projektlande, støtter og kirkepartnere vil føre missionsbefalingen ud i livet og skabe fælles resultater,” lyder det fra generalsekretær, Ruth Cilwik.

Online årsmøde 2020

Hermed indkaldes til Aktiv Missions generalforsamling 2020, som vi i år har valgt at afholde digitalt.

Årsagen er de nationale restriktioner for at samles fysisk pga. smittefare med Covid-19.

Alle der ønsker at deltage, vil i næste uge modtage et link. Herigennem opretter man sig som bruger, og det giver adgang til de nødvendige dokumenter og deltagelse i den digitale generalforsamling.

Reception og årsmøde udsat grundet coronavirus

Opdatering 12.03 

Kære alle

Aktiv Mission støtter aktivt op om myndighedernes tiltag i forhold til at inddæmme smitte med COVID-19.

Derfor har vi valgt at aflyse receptionen for René Hartzner og årsmødet søndag den 22. marts.

Bag enhver stærk mand står en kvinde

I Solevi Johns familie er missionærgerningen i Nordindien gået i arv gennem tre generationer, og hun er lykkelig over, at hun og ægtemanden Victor har levet længe nok til at opleve høsten. 

Sammen med Victor John står Solevi, 73 år, i spidsen for kirkeplanterbevægelsen ASSI - en bevægelse, som spreder sig med lynets hast og på 25 år er vokset til godt 20 millioner medlemmer. 

Solevi og jeg har sat os i et roligt samtalehjørne på SommerOase i Horsens. Her er Victor John inviteret til at undervise på to workshops om discipelskab og den indiske vækkelse. 

24. sep 2019 |

Rørt over dedikeret præst

Alicia og Yosvany Torres hjalp Aktiv Mission med at etablere kontakter på Cuba, og mødet med metodistpræsten Neubel Aguilar Manresa gjorde stort indtryk på dem.

23. sep 2019 |

Den evangelikale kirke er i vækst på Cuba

Aktiv Mission var i april på Cuba for at indgå en samarbejdsaftale med en metodistkirke i hovedstaden Havana. Turen blev en øjenåbner.

Det kommunistiske styre på Cuba har givet friere tøjler til religiøse samfund. 

Derfor vinder troen frem blandt flere cubanere, og den evangelikale kirke er i vækst. Det var en stor overraskelse for den danske delegation.